Bugun...



Ekoloji Gönüllüleri: "Batı Karadeniz Tehdit Altında"

Karadeniz'de ekolojik tahribata karşı toplanan gönüllüler "Batı Karadeniz'de çok ciddi bir ekolojik saldırı altındayız" diyerek mücadeleyi büyütüyor.

facebook-paylas
Tarih: 24-01-2025 08:00

Ekoloji Gönüllüleri:

Batı Karadeniz bölgesinde çevre tahribatı artarken, bölgedeki yaşam savunucuları ekolojik mücadeleyi genişletiyor. Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu, Alaplı ve Akçakoca başta olmak üzere, bölgedeki madencilik faaliyetlerine karşı seslerini yükseltiyor.

BirGün'ün haberine göre, platform üyeleri, madencilik faaliyetlerinin bölgenin doğal güzelliklerini ve tarımsal alanlarını yok ettiğini belirtiyor. Özellikle Alaplı'da verilen "deniz manzaralı altın madeni" ruhsatı, çevre gönüllülerinin tepkisini çekiyor. Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk, "Batı Karadeniz'deki bir sorun sadece bu bölgenin sorunu değil, İstanbul'a varana kadar çevredeki tüm illeri etkileyecek bir kirlilik var," diyerek durumun ciddiyetini vurguladı.

Platform, çevre ve doğa üzerindeki baskıların arttığı bir dönemde, bölgedeki sanayi tesislerinin de çevreye zarar verdiğini belirtirken, özellikle Erdemir ve Çates gibi büyük sanayi kuruluşlarının atıklarının çevreye verdiği zararların, ekosistem üzerinde kalıcı etkilere neden olduğunu belirtti.

Çevre aktivisti Çetin Yılmaz ise, "Batı Karadeniz'de çok ciddi bir ekolojik saldırı altındayız. Ereğli Demir Çelik fabrikası gibi büyük sanayi tesislerinin etkileri, bölge halkı için ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor," diye konuştu. Ayrıca, bölgede kurulan Organize Sanayi Bölgeleri'nin çevresel etkileri ve bu bölgelerden çıkan atıkların Filyos Irmağı gibi su kaynaklarını zehirlediği belirtiliyor.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI