Bugun...



TFF'nin 3. Lig'deki Yaş Sınırı Kararına Karşı Yüzlerce Futbolcu Riva’ya Yürüdü

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 3. Lig için yeni sezonda aldığı yaş kuralına tepkiler devam ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 20-05-2025 19:40

TFF'nin 3. Lig'deki Yaş Sınırı Kararına Karşı Yüzlerce Futbolcu Riva’ya Yürüdü

TFF'nin aldığı kararın ardından birçok futbolcu özellikle sosyal medyadan paylaşım yaparak bu karara tepki göstermişti.

Riva'ya yürüdüler

Bu kez futbolcular, TFF'ye yürüdü. 250 futbolcu, 3. Lig'e getirilen 25 yaşından büyük maksimum 5 oyuncu sınırı nedeniyle TFF'nin Riva'daki merkezine protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Aileleriyle birlikte gelen ve siyah giyen futbolcular, TFF'nin önümüzdeki sezon uygulayacağı kuralın kaldırılmasını talep etti.

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği'ne randevu vermeyen TFF, protesto sonrası 2 yönetici ve 3 futbolcuyla konu hakkında görüşmeyi kabul etti. 

Yeniden görüşülecek

Futbolcular ve TPD, kısa bir süre içerisinde TFF ile yeniden görüşecek. Ayrıca futbolcular öncelikle Tahkim Kurulu'na başvuracak. Sonrasında da UEFA ve Avrupa Kulüpler Birliği'nin yanı sıra birçok kuruluşla görüşülecek.

Bu arada Fransa Futbolcular Birliği, sosyal medyadan paylaşım yaparak Türk futbolculara destek verdi.

TFF'nin yeni yaş kuralı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği toplantıda 3. Lig'de oyuncu uygunluğuyla ilgili bir değişikliğe gitmişti. Alınan karara göre, 2025-2026 sezonundan itibaren kulüpler, doğum tarihi 31 Aralık 2000 ve öncesi olan en fazla 5 oyuncuyu tescil ettirebilecek. 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI